Skip to content

Dinsdag 11 juli 2023 Cursus dag

 “Jij en de Narcist”

 

 

Deze dag gaat in de diepte. Spring mee en verken de wereld niet alleen door de ogen van de Narcist maar ook die van jou. Doorzie de patronen en besef dat je zelf meer controle hebt dan je tot nu toe dacht. Ben jij altijd gericht geweest op het pleasen en onderzoeken van de ander? Vechten om de mooie tijd weer terug te krijgen? De vrede te bewaren? Telkens gericht op de gevoelens en de noden van de Narcist?

 

Minstens zo belangrijk is wat er in jou leeft. Deze dag gaat ook over jou! Hoe zit het met jouw gevoelens en noden? Als je het Narcisme kent én jezelf dan zijn de dingen plots zo helder en voorspelbaar.

     Inhoud: 

 • Hoe zien Narcisten jou werkelijk? (Eye opener!)
 • Wat is Narcistisch Misbruik en wat maakt het zo anders dan ander misbruik? 
 • Hoe je onbewust mee gaat in die cirkel en er ook weer uit kan stappen.
 • Hoe overkom je de liefdesverslaving aan de Narcist?
 • Een Narcistische ex en je toekomst.
 • Hoe bescherm je je kind en wat kun je doen om de schade zoveel mogelijk te beperken
 • Hoe kom jij los van het trauma dat ze CPTSD noemen? 

 

Op een luchtige en doelgerichte manier word je je bewuster en krijg je handvatten aangereikt om anders met de situatie, gedachten en gevoelens om te gaan. Er is ruimte voor het delen van ervaringen en gesprek. Let wel: de cursus is géén therapie. Het kan een opstap zijn naar therapie. Hiervoor kan je een afspraak maken voor een individueel gesprek. 

Werkwijze

 

 • De workshop kenmerkt zich door variatie: theorie, vraag en antwoord
 • Er wordt tijd besteed aan uitwisseling en zelfreflectie. 
 • Je krijgt een handige hand-out waar alles uitgebreid in staat zodat je het altijd nog eens na kunt lezen.
 • Aan het eind van de dag ontvang je een certificaat voor de gevolgde workshop. (bijv. voor aan je werkgever te tonen).

Persoonlijke begeleiding Coach Eleanor

 

Het is noodzakelijk te realiseren dat je door verschillende fases van herstel gaat. Het is zo belangrijk te weten waar je mee te maken hebt, stappen vooruit kan zijn en jezelf weten te beschermen tegen nog meer manipulaties en hartzeer. Laat me je begeleiden door dit proces. Herstel écht zodat je ook in de toekomst nooit meer in dezelfde val trapt. 

 

Wanneer je nood hebt aan professioneel persoonlijk afgestemde Narcisme begeleiding dan kan je bij mij terecht voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Er wordt helderheid verschaft over je hulpvraag en ik vertel je hoe ik je daarbij helpen kan. 

Mijn achtergrond:

 

-Gezinswetenschappen

-Master Neuro Linguïstisch programmeren
-Gecertificeerd Geweldloze Communicatie
-Train de trainer Non-violent Communication
-Gecertificeerd Life Coach

Na de nodige cursussen en lectures van experts op academisch niveau, ben ik mijn studies over Narcisme bij Professor Vaknin gaan volgen. tevens zelf een gediagnosticeerde Psychopathische Narcist. 

Deze unieke combinatie zorgde voor een waardevolle bron aan informatie. Waardoor ik al veel mensen heb mogen helpen naar een beter nieuwe versie van zichzelf. Nog altijd blijf ik mezelf ontwikkelen en reis Europa door om up to date te zijn voor jullie met de meest recente studies. 
De combinatie van keiharde levenservaring in het verleden en mijn verworven kennis, kan ik je verzekeren dat je bij mij aan het juiste adres bent om begrepen, gehoord en geholpen te worden. 

Praktische informatie 

Datum: dinsdag 11 juli 2023. 

Tijd: van 10 tot 17.30 
Adres:  

Investering- 95 euro 

 

Om in te schrijven gebruik je de groene button of mail naar 2coacheleanor@gmail.com

Je bent uitgenodigd om tot in het halve uur vooraf alvast binnen te komen. Op locatie krijg je (naast onbeperkt koffie/thee en enkele versnaperingen) ook een uitgebreide map met de syllabus en een Certificaat van deelname mee. In de pauze is een eigen lunch te nuttigen. 

Er is parkeergelegenheid en rolstoelvriendelijk. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graa

-Ervaringen van deelnemers-

Ik gun iedereen die met narcisme te maken heeft gehad zo’n waardevolle cursus te ervaren. Vooral bewust van grenzen en leren hoe in de toekomst Narcisme te herkennen heeft me kracht gegeven.

Daar waar ik vroeger dacht dat vrouwen van venus en mannen van mars kwamen, was mijn relatie er één met iemand van een andere planeet in een ander zonnestelsel misschien wel uit een andere melkweg … Een relatie met een narciste die meer en meer onbegrijpelijk, irreëel, uitputtend, pijnlijk, etc… werd. Toch ben ik dankzij Eleanor erin geslaagd dit heel helder te krijgen. De combinatie van ervaringsdeskundige en van de manier om de processen inzake narcisme te verbaliseren, maakt haar een unieke coach in deze materie.

Ik ben erg tevreden. Ik heb zoveel over Narcisme gelezen en toch vandaag zoveel nieuwe dingen geleerd. De eerste stap naar zelfzorg is investeren in jezelf. Zelfzorg is zelfliefde in actie dat is een belangrijke boodschap dat je me gaf Eleanor. Dank je wel voor je positieve en krachtige aanpak.

Voor slachtoffers van narcisme is het belangrijk om je te verdiepen in deze problematiek zodat je niet opnieuw in de val loopt en de kans krijgt om te herstellen van wat je is aangedaan. Kennis is macht en die kan je vinden in boeken of een cursus als deze.Ik beschouwde het als les volgen en dat was het zeker. Veel bijgeleerd en inzichten maar wat ik niet zag aankomen was de verbinding die ontstaat wanneer je slachtoffers samen brengt. Hier voelen mensen zich veilig en merk je de behoefte om hun ervaringen te delen. Daar is ruim de tijd voor voorzien wat een echte meerwaarde is. Ik heb ervan genoten en ben met een voldaan gevoel naar huis gegaan!

Er wordt tegenwoordig heel veel over narcisme geschreven, gelezen en verteld. Ik ben eens bij een andere Coach geweest en een lezing gedaan, maar je merkt direct dat deze cursus zich onderscheidt in professionaliteit, kennis, diepgang en zorg voor veiligheid. Een aanrader!

Duidelijke uitleg veel eye openers en Ahaa momenten. Er niet alleen zijn. De andere mensen begrepen ook exact wat je had meegemaakt omdat ze uit eenzelfde situatie kwamen. Ik heb inzicht gekregen in het patroon van Narcistisch misbruik. Lotgenoten ontmoet. Veel tips

Het is fijn nu echt te weten hoe een Narcist denkt en hoe je er mee om kunt gaan zodat ik me voortaan sterker kan wapenen. Ik ben blij dat ik gegaan ben. Het stuk over de communicatie was voor mij heel leerrijk al heb ik hier zelf nog wel eens moeite mee. Een leerrijke waardevolle dag. De validatie dat je krijgt dat je goed bezig bent geeft echt een goed gevoel, en dat je met de aanwezige een babel kunt doen en ze begrijpen halverwege je verhaal al helemaal hoe je je voelt.

De stap is gezet. Terug leren om niet meer op de automatische piloot te leven. Het besef is er maar ik kan het op dit moment nog niet goed aanvaarden en loslaten.  Ik heb besloten een traject te doen zodat ik meer van dit soort oefeningen kan doen en voor uit kan gaan.

Ik ben zelf met weinig verwachtingen naar hier gekomen maar de workshop heeft met echt een boost gegeven om nu ook door te werken aan mezelf. Doe zo verder Eleanor. Het is tijd dat de wereld ziet wat voor destructieve invloed Narcisme op een persoon kan hebben.

Het is zo fijn te weten en beseffen dat het niet MIJN schuld is. Zoals heel de groep over zichzelf dacht of daar in elk geval regelmatig zelf aan twijfelde. Het was een zeer goede en gespecialiseerde uitleg. In duidelijke taal. Ik zou graag nog een vervolg cursus doen.

Ik had het gevoel dat niemand me begreep. Hier vind je veel herkenning, opluchting en warmte.

Ik vond het geweldig dat je er écht voor ons was. Ik ben heel blij dat ik weet dat jij bestaat en dat ik iemand gevonden heb die mij echt begrijpt.

Heldere theoretische uiteenzetting. Veel voorbeelden en bevestiging. Rake oefeningen. Contact met lotgenoten. Zo helend en goed voor het zelfvertrouwen en een aangenaam team. Goed evenwicht tussen oefeningen en theorie.

Alles was duidelijk. Heel puur. Super goed gevoel. Doel is in deze workshop bereikt. Nu de praktijk nog. Komt goed met uw begeleiding hierin!

 

Warme persoon bent u. Mooie presentatie, goede uitleg. Aangepaste muziek, geen stress. Bedankt voor de koffie en het lekkers. Ik contacteer u zeker voor een vervolg afspraak.

Note:

 

”Waar je ook hulp zoekt weet dat veel zorgverleners, psychologen, psychiaters, coachen en therapeuten hier niet voor zijn opgeleid en weinig van weten. Om teleurstelling en onjuiste informatie te voorkomen, let er dus op dat die persoon kennis heeft van Narcistisch misbruik, emotionele en lichamelijk mishandeling en huiselijk geweld. Het is belangrijk dat er begrip is voor de situatie en er ingezien wordt dat de dader de dader is en niet de instelling ‘waar twee vechten hebben twee schuld”. Dit is in de context van Narcistische mishandeling heel belangrijk júist omdat je geleerd hebt het altijd bij jezelf en jouw houding moest zoeken. Alles was jouw schuld. Verkeerde informatie en daardoor verkeerde benadering van het slachtoffer naar de Narcist kunnen in sommige situaties zelfs desastreuze gevolgen hebben. Wanneer je een therapeut moet uitleggen dat dat met een Narcist anders is zit je verkeerd. Het moet niet zo zijn dat jij de therapeut moet opleiden over narcistische mishandeling in plaats van omgekeerd”

 

Er is vaak een wachtlijst dus schrijf je op tijd in om jezelf een plaats te garanderen. Vraag dus eerste even na of er nog plaats is. 
Je kan je plaats vastleggen door je investering te storten op BE02 9731 8092 5040 t.a.v Eleanor Schuyffel onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Informatie wordt niet doorgegeven aan derden. Noch gebruikt voor commerciële doeleinden zoals ongevraagde nieuwsbrieven etc.