Ga naar de inhoud

Coach Eleanor

Coach Eleanor

Het leven is 10% wat je overkomt en 90% hoe je erop reageert


Sja, hoe ga ik nu een pagina vullen met alleen maar over mezelf. Zónder narcistisch over te komen? 🙂 Daar gaan we dan..

Mijn naam is Eleanor Schuyffel en ik ben geboren in 1973 in Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Van jongs af aan had ik een diepe interesse in psychologie en de interactie tussen mensen.


Als kind hield ik ervan om mensen aan het lachen te maken, en op te vrolijken wanneer ze het moeilijk hadden. Ondanks mijn eigen moeilijke jeugd, wat het voor mij verfrissend om grapjes te maken en mezelf en andere kinderen, die ook hun eigen problemen hadden op te vrolijken.


“Lachen is besmettelijk en dan best zónder masker”

 (Coach Eleanor 2019) 😉

Empathie in Actie 35 jaar eerder. 

 

Toen ik 15 was, viel het me pas echt op dat mijn inlevingsvermogen groter was dan de jongeren van de rest van de klas. Ik herinner me nog goed een vriendinnetje (laten we haar Nancy noemen) die in tranen was omdat haar verkering van zeven maanden uit was.

Terwijl we op een bewolkte dag naar school fietsten, luisterde ik naar haar verhaal en probeerde me voor te stellen wat haar vriend ertoe bracht om die verkering uit te maken. Ik voelde aan wat hem dwars zat en sprak met haar daarover. Mijn voorstel om een brief te schrijven werd positief ontvangen. We stelde de brief op, hij voelde zich plots begrepen en de relatie ging weer aan. Uiteindelijk is het toch weer uit gegaan. Woorden in een brief is blijkbaar anders dan de praktijk aldus het vriendje. 

Kort daarna zijn er nog twee vriendinnen naar met toe gekomen om hulp te vragen hoe nu verder en inspiratie voor een goede brief 🙂 Vanaf die tijd hoorde ik vaak de uitspraak “Daar moet je iets mee dóen!” En dat wou, deed, en doe ik nu nog steeds. Dit werk doe ik met liefde in mijn hart en diepe oprechte interesse wat er in een ander leeft. Het is voor mij nog altijd het mooiste dat er bestaat. 

 


Missie

Mijn missie is om mensen te helpen op een andere manier naar hun verleden te kijken en hier beter mee om te gaan. 

Veel mensen vinden het lastig om over hun ervaringen te praten, terwijl dat juist zo belangrijk is. Daarom is het fijn om hulp te krijgen van iemand die niet alleen kennis heeft, maar ook echt begrijpt waar je het over hebt. Ik wil mensen ondersteunen bij het verwerken van schuldgevoelens, onzekerheid, verwarring en minderwaardigheidscomplexen. 


Naast mijn studies ben ik een ervaringsdeskundige die situaties begrijpt die voor anderen moeilijk te bevatten zijn.
Het gaat me om mensen te helpen hun innerlijke kracht en moed te vinden door positiviteit, liefde en vrede in hun leven en relaties te brengen.

 

Narcisme in mijn leven.

In mijn leven ben ik helaas ook mensen tegengekomen met een narcistische  persoonlijkheidsstoornis (NPS) of narcistische gedragsstijlen, wat uiteindelijk tot gevaarlijke situaties leidde.

Als slachtoffer van narcisme heb ik diep dalen gekend. Destijds was er weinig bekend over narcisme waardoor mijn herstelproces extreem lang duurde en ook mijn naasten veel verdriet werd aangedaan.

Het is vaak zo dat mensen zich te laat realiseren dat ze lijden aan het narcistisch slachtoffer syndroom. Om niet verder weg te zakken, is het essentieel om dit op tijd te herkennen zodat je er iets aan kunt doen. Kennis is kracht.

Gelukkig is er tegenwoordig veel meer bekend over dit onderwerp. Maar pas op grootste gedeelte van alle informatie op internet is niet correct en berust op verhalen van horen zeggen.  Met de juiste hulp, zelfzorg, zelfreflectie en 100% inzet ben ik van slachtoffer naar survivor gegaan. Dit kun jij ook!

Mijn achtergrond


-Bachelor in de Gezinswetenschappen

-Master Neuro Linguïstisch programmeren

-Gecertificeerd Geweldloze Communicatie

-Train de trainer Non-violent Communication

-Gecertificeerd Life Coach

-Rijkserkend gediplomeerd personal trainer

 

Specialicaties: 

-Relatie begeleiding/Leren communiceren
-Narcisme