Meteen naar de inhoud

Narcisme

Leven met iemand met Narcisme is een grote uitdaging. Met name in moeilijke situaties is het belangrijk jezelf niet te verliezen. In verbinding blijven met jezelf. Jouw gevoelens. Jouw normen en waarden en vooral de daaraan gekoppelde grenzen die je misschien wel al lang uit het zicht bent verloren komen bij deze coaching uitgebreid aan bod.

Veel mensen hebben een “gezonde” vorm van narcisme. Ze zijn zelfverzekerd, doorzetters, ervaren genoeg zelfliefde en kunnen ijdel en trots zijn. Dat is een kracht dat maakt iemand nog geen narcist.

Narcisten hebben geen tot weinig empathie, streven naar macht, hebben een groot eigendunk, voelen zich verheven boven anderen en denken meer recht te hebben dan anderen. Ze zoeken voortdurend naar bewondering en erkenning en willen dat ook bevestigd zien. Een instabiele basis wordt gekenmerkt door wantrouwen en het niet kunnen aangaan van duurzame intieme relaties.

De afgelopen 8 jaar heb ik me doelgericht verdiept in de topic Narcisme en gestudeerd. Door nauw contact met betrouwbare bronnen als professor Sam Vaknin en verschillende andere psychologen in combinatie met mij als ervaringsdeskundige ben ik voor jou de persoon die ik destijds zelf gehad had willen hebben. Juist omdat coachings methodes gebasseerd zijn in het licht van waar sta je nu? Waar wil je zijn? En wat doe je nú om daar te komen? Persoonlijk ben ik in deze veel op gevoelens en behoeften gericht. Strategieen en praktische tools, actie en RESULTAAT!

Wil je weten of je partner een Narcist is? Doe de test op de andere pagina.

Maar onthoud, jij bent waardevol! De belangrijkste persoon in jouw eigen leven. En verantwoordelijk om er iets van te maken! .. Voor jezelf.

Je kan bij mij terecht als je
. Aan het herstellen bent van een relatie met een Narcist.
. Een baas, collega, schoonmoeder, kind of ex partner waar je niet omheen kunt en wil weten hoe je het best kan communiceren met een Narcist.
. Nog in een relatie bent met een Narcist en wil blijven of twijfelt. Wil je weten hoe je je verwachtingen bij stelt en grenzen leert aan te geven zonder dat hij/zij zich aangevallen voelt?

Verder voor iedereen die geinteresseert is in Narcisme en informatie wil verkrijgen. Hou hiervoor ook mijn Lezingen en workshops in de gaten.

Tijdens deze Narcisme coaching gaan we aan de slag om

  • Te onderzoeken wat het nu is dat je werkelijk wilt en waar jij behoefte aan hebt om gelukkig te zijn.
  • Je authenticiteit terug krijgen. Weten wie je ook weer écht bent.
  • Leren te doorgronden wat je zelf nu eigenlijk voelt en nodig hebt.
  • Assertiviteit. Vanuit jouw innerlijke kracht grenzen aan te geven zonder je jezelf in de emoties te verliezen.
  • Een boodschap van ongenoegen over brengen zónder dat er kritiek, oordelen en verwijten in je taal te bespeuren is.
  • Zelfvertrouwen, eigenwaarde terug krijgen en versterken.
  • Jezelf weer te leren waarderen en van jezelf te houden!!
  • Inzicht in je eigen bewuste en onbewuste motieven en valkuilen
  • Verantwoordelijkheid te nemen voor je leven en het vervullen van jouw noden.
  • Weer aan het roer te staan van je eigen gevoelens en koers te durven gaan volle kracht vooruit. Jouw koers!

Als ervaringsdeskundige met verschillende types Narcisten in mijn nabijheid heb ik alle begrip voor jou. Ik ken de valkuilen de uitdagingen. Langzaam maar zeker heb ik zelfinzicht gekregen en sta sterker dan ooit in mijn eigen kracht. Ook jij kan hier sterker uitkomen.

Jij bent de belangrijkste persoon in je leven én zelf verantwoordelijk om er wat van te maken.

Als Narcisme survivor en Life-coach met het model van Verbindende communicatie in handen heb ik snel in kaart wat er voor jou nodig is om jezelf en je leven te herpakken. Je verdient een respectvol leven. Ik heb de tools voor je in handen, mijn opleidingen in mijn hoofd en de liefde in mijn hart.